Benella Kala

Hyppää sisältöön

Tarina

Benella Kala on suomalaisten kasvattamaa, aina raikasta kalaa, joka tekee hyvää sekä sinulle että ympäristölle. Benellassa rasvahapot ovat tutkitusti kohdallaan. Tuoreena ja terveellisenä se maistuu huippulaatua arvostavalle ja vastuullisesti valitsevalle kuluttajalle. Benella kasvatetaan sopimuskasvattajien toimesta aina kestävästi Itämeren ravinteita kierrättäen.

Laadukas suomalainen kala tarvitsee vahvan brändin kertomaan itsestään kalatiskeillä. Kotimaisten kasvattajien lähellä tuotettu Benella erottuu joukosta ja edustaa vastuullista alati kehittyvää kalankasvatuselinkeinoa. 

Benella Kirjolohi

Kirjolohta on kasvatettu Suomessa puoli vuosisataa. Kasvatus on kehittynyt aimo harppauksin ja itse kala on valikoitunut ja voi kasvatusolosuhteissamme hyvin. Myös kalansyönnin terveysvaikutukset ihmiselle tunnetaan hyvin. Silti lautasellemme valikoituu liian vähän kalaa ja sekin on useimmiten ulkomaista.

Benella Kirjolohi on maukas ja kaunis kala, mutta Benella Kirjolohen ydintä on ennen kaikkea sen terveellisyys ja ympäristöystävällinen tuotantotapa. Kalan terveellisyys varmistetaan Raisioaquan ruokintakonseptilla, jota Benella Kirjolohen kasvattajat noudattavat. Näin ihmiselle terveellisten rasvahappojen pitoisuus kalassa turvataan, vaikka niiden ruokinnassa luonnon kalasta peräisin olevan kalaöljyn tarve pienenee. Itämerirehun myötä Benella Kirjolohi jatkaa vankkumattomasti samalla kestävän kehityksen tiellä Itämeren ravinteita kierrättäen.  

Benella Siika

Siikaa on kasvatettu Suomessa jo yli kaksikymmentä vuotta. Raision kotimaiset siikarehut ja suomalaiset siiankasvattajat ovat siian kasvatuksen pioneereja. Siika on herkkä kala, jonka kasvatus vaatii rautaista osaamista ja pieteettiä. Alusta asti siika on ollut arvostettu ruokakala, joka päihittää ulkomaiset serkkunsa monipuolisuudessaan.

Benella Siika on mainio valkolihainen valinta Benellan ystävän ruokapöytään. Se taipuu moneksi ja on tasalaatuista ja terveellistä. Ihmiselle terveellisten rasvahappojen pitoisuus Benella Siiassa turvataan, vaikka luonnon kalasta peräisin olevan kalaöljyn tarvetta on pystytty samanaikaisesti vähentämään. Kuten Benella Kirjolohi on myös Benella Siika vastuullinen valinta ruokapöytään ja se tuotetaan lähivesissä Itämeren ravinteita kierrättäen.

Terveys

Hyvää Kalaa, ole hyvä

Kirjolohi ja muut rasvaiset kalat ovat erityisen hyviä rasvahappojen ja D-vitamiinin lähteitä. Kirjolohen hyödyllisten rasvahappojen on osoitettu vähentävän sydän ja verisuonitautiriskiä. Kalojen oikealla ruokinnalla voidaan merkittävästi vaikuttaa terveellisyyteen. Benella Kalat ruokitaan Raisioaquan huippurehulla, jotka varmistavat, että kalojen EPA- ja DHA-rasvahapot ovat juuri oikealla tasolla.

Suomen Sydänliitto ry on myöntänyt Benella Kirjolohelle ja Benella Siialle Sydänmerkin. Sydänmerkki kertoo, että Benella on omassa kategoriassaan parempi valinta. Merkin käyttö on sallittu sekä kokonaiselle että fileenä myytävälle Benella Kirjolohelle ja Siialle.

Kestävä kehitys

Kala, joka tekee hyvää

Benella Kirjolohet ruokitaan kotimaisella rehulla, joka sisältää normaalia vähemmän fosforia ja alentaa siksi huomattavasti vesistöjen kuormitusta (RKTL Rymättylä 2008). Hienointa on kuitenkin, että Benella Kirjolohet saavat suuren osan kasvuenergiastaan uutuusrehun sisältämästä rypsiöljystä. Tämän myötä rehun valmistuksessa on voitu vähentää kalaöljyn käyttöä. Näin säästetään edelleen maailman merien hupenevia kalavaroja.

Yksi osoitus Raisioaquan ja koko kalankasvatuselinkeinon ympäristötyöstä on suomalaisen kasvatetun kirjolohen ja siian nousu WWF:n Suomen kalaoppaan vihreälle listalle. WWF:n mukaan on positiivista, että kirjolohen ja siian ympäristövaikutusten pienentämistä kehitetään edelleen.

Kalojen ruokinta

Raisio-konserniin kuuluvan Raisioaquan visio on olla Itämeren alueen johtava rehujen ja ruokinnan erikoisosaaja ja kehittäjä kalankasvatuksessa. Haluamme auttaa asiakkaitamme tuottamaan kuluttajille terveellistä ruokaa kannattavasti ja kestävästi eläinten hyvinvointia edistäen.

Uudessa Baltic Blend -rehuinnovaatiossa raaka-aineina käytetään Itämeren silakasta ja kilohailista tehtyä kalajauhoa ja -öljyä. Kun Itämeren alueella kasvatettavia Benella Kaloja ruokitaan tällä lähirehulla, ravinteet kiertävät eikä niitä tule Itämereen sen ulkopuolelta. Jokainen Baltic Blendillä kasvatettu kalakilo vähetää Itämereen päätyvää fosfori- ja typpikuormaa.

Ruokinta­konsepti

Benella Kirjolohien ruokinta perustuu Hercules Opti -ruokintakonseptiin. Hercules Opti -rehujen sisältämä fytaasientsyymi parantaa kasvivalkuaisten ja niiden fosforin sulavuutta ja pienentää täten vesistön fosforikuormitusta.

Benella Kirjolohien alkukasvatusvaiheessa hyödynnetään enemmän rypsiöljyä sisältäviä rehuja. Kalaöljypitoisemmat rehut otetaan mukaan loppukasvatusvaiheessa, jolloin kalan ihmisille terveelliset EPA- ja DHA-rasvahapot saadaan kalaan oikealle tasolle. Kalaöljyn käytöstä ei kokonaan voida luopua, koska kala pystyy muodostamaan näitä rasvahappoja vain kalasta.

Raisio Cookie Notification