Hyppää sisältöön

BLT-kirjolohileipä sitruuna-aiolilla

Kun aineet ovat kohdillaan, ei tarvita monimutkaisia reseptejä. Täydellinen kirjolohileipä syntyy kun yhdistetään paistettuun kirjoloheen klassiset BLT-ainekset eli pekoni, tomaatti ja salaatti.

40 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
1 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
0,5 sitruunan mehu ja kuori
0,5 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
8 pekonin siivua
600 g (4 annospalaa) Benella Kirjolohta
8 viipaletta maalaisleipää
4 romaine-salaatin lehteä
2 tomaattia
Valmistusohje
  1. Sekoita majoneesiin raastettu valkosipulinkynsi, sitruunan kuori ja -mehu sekä hunaja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  2. Paista pekonit pannulla ja kypsennä niistä irronneessa rasvassa suolalla ja mustapippurilla maustetut kirjolohet paistamalla 5 minuuttia per puoli.

  3. Paista ensin nahkapuolelta ja kääntämisen jälkeen poista kirjolohesta nahka.

  4. Paahda leipäviipaleet ja voitele ne majoneesilla.

  5. Asettele väliin salaattia, viipaloitua tomaattia, paistettua kirjolohta ja pekonia.

  6. Tarjoile kirjolohileipä heti vaikka raikkaan salaatin tai haluamiesi perunoiden kera.

Haku