
Graavattuun Benella Kirjoloheen käärittyä mätimoussea ja pikkublinejä
3 tuntia
4 hengelle
Ainesosat
400 | g | Horisontaalileikattua Benella Kirjolohen viipaletta valmiiksi graavattuna |
125 | g | Smetanaa |
125 | g | Kuohukermaa |
125 | g | Kirjolohen-/Siianmätiä |
Suolaa | ||
Valkopippuria |
1 | dl | Maitoa |
1 | dl | Vettä |
5 | g | Hiivaa |
1 | kpl | Keltuainen |
1 | kpl | Valkuainen |
40 | g | Tattarijauhetta |
75 | g | Vehnäjauhoja |
Valmistusohje
Mätimousse
- Vatkaa kerma ja smetana yhtä aikaa kovaksi vaahdoksi.
- Lisää mäti ja mausteet.
Kirjolohirulla
- Levitä graavatut Benella Kirjolohen viipaleet levyksi kelmun tai leivinpaperin päälle.
- Lisää mätivaahtoa viipaleiden päälle ja kieritä rullaksi.
Pikkublinit
- Sekoita kaikki ainekset paitsi valkuainen ja olut kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna seistä kaksi tuntia huoneenlämmössä.
- Ohenna kahdella ruokalusikallisella olutta.
- Lisää vatkattu valkuainen.
- Paista pannulla pieniä blinejä.
- Asettele tarjolle ja koristele esimerkiksi herneenversoilla.