Hyppää sisältöön

Karibialainen jerk-kirjolohisalaatti 

Karibialaisittain maustettu kirjolohisalaatti on täyttävä, mutta silti kevyt vaihtoehto. Mausteinen kirjolohi tasoittuu pehmeän kookosriisin kanssa ja raikkautta annokseen tuovat mango sekä yrtit.

30 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
Kookosriisi
2 dl jasmiiniriisiä
2 dl vettä
1 dl kookosmaitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
Jerk-lohi
600 g Benella Kirjolohta
3 tl suolaa
3 tl jauhettua mustapippuria
3 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua tinjamia
0,5 tl cayenne-pippuria
0,25 tl kanelijauhetta
1 mango
2 kevätsipulin vartta
0,5 nippu koriantteria
50 g rucolaa
Jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl hunajaa
0,5 sitruunan mehu ja kuori
suolaa
Jogurttikastike
1 dl jogurttia
1 rkl hunajaa
0,5 limen mehu ja kuori
suolaa
Valmistusohje
  1. Huuhtele riisi ja yhdistä kaikki kookosriisin ainekset pienessä kattilassa.

  2. Keitä pakkauksessa annetun ajan mukaan. Pöyhi riisi niin etteivät jyvät tartu toisiinsa ja anna jäähtyä.

  3. Sekoita kirjolohen mausteet ja hiero nahattomaksi sekä ruodottomaksi puhdistetun kirjolohen pintaan sen molemmille puolille.

  4. Paista kirjolohi pannulla kypsäksi noin viisi minuuttia per puoli.

  5. Kuutioi mango, viipaloi kevätsipuli ja pilko korianteri.

  6. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset.

  7. Kokoa lautaselle riisiä, mangoa, kevätsipulia, korianteria ja rucolaa. Lohko päälle jerk-lohen paloja. Koristele kirjolohisalaatti jogurttikastikkeella ja korianterilla.

Haku