
Hiillostettua Benella Kirjolohta, pikkelöityjä kasviksia ja savujogurttia
Kasvisten pikkelöinti mielellään yön yli.
60 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
300 | g | Benella Kirjolohta |
3 | tl | sitruunamehua |
0,25 | dl | rypsiöljyä |
suolaa | ||
mustapippuria |
1 | tl | turkkilaista jogurttia |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
tilliä tai savuaromia (liquid smoke) |
1 | dl | vettä |
sinapinsiemeniä | ||
0,5 | dl | sokeria |
1 | tl | suolaa |
0,33 | dl | väkiviinaetikkaa |
1 | porkkana ohuina lastuina | |
100 | g | kukkakaalia pieninä nuppuina |
Valmistusohje
Hiillostettu Benella Kirjolohi
- Mausta kala suolalla.
- Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet keskenään (tai käytä valmista sitruunavinegrettiä).
- Kuumenna pannu tai parila kuumaksi, paahda kirjolohen nahkapuoli kuivalla pannulla tummaksi. Käännä kala ja paista vielä n. 10 sekuntia. Kala saa jäädä punertavaksi.
- Kaada kastike astian pohjalle, johon kala mahtuu ja laita hiillostettu kala nahkapuoli ylöspäin sitruunaöljyyn, kala saa näin sitruunan maun ja nahka pysyy rapeana.
- Anna jäähtyä.
Jogurttikastike
- Mausta jogurtti suolalla ja pippurilla, lisää tilli tai savuaromi.
- Jos käytät savuaromia, lisää se varoen, tippa kerrallaan.
Pikkelöityjä kasviksia
- Kiehauta vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Lisää joukkoon etikka.
- Kaada liemi kuumana pilkottujen kasvisten päälle.
- Jäähdytä ja jätä kasvikset maustumaan yön yli.
- Tarjoile annos paahdetun mallasleivän kanssa ja koristele annos erilaisilla versoilla, (esim. tillinkukka, fenkolin verso, krassit)