Hyppää sisältöön

Jouluiset kirjolohivartaat rosollikasvispedillä

Perunalla täydennetyt kirjolohivartaat ovat jo sinällään täyttävä annos, mutta kun vartaat tarjoilee rosollikasviksilla ja mätikastikkeella kelpaavat ne jo todella tuhdiksi pääruuaksi. Lisäksi rosollijuurekset ja mätikastike tuovat mukaan joulun makuja.

80 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
Rosolli
500 g perunaa
500 g sipulia
500 g porkkanaa
500 g punajuurta
suolaa
mustapippuria
0,5 rkl hunajaa
800 g Benella Kirjolohta
Mätikastike
300 g ranskankermaa
100 g kirjolohen mätiä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
1 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
  1. Esikeitä perunat lähes kypsiksi. Kuori sipulit, porkkanat sekä punajuuret ja pilko lohkoiksi.

  2. Mausta juurekset suolalla, pippurilla ja hunajalla. Paahda sipulit, porkkanat ja punajuuret kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.

  3. Leikkaa nahaton ja ruodoton kirjolohifilee noin 2 cm kokoisiksi viipaleiksi. Viipaloi perunat paksuiksi siivuiksi.

  4. Taita kirjolohiviipale kahtia, aseta väliin peruna ja työnnä varrastikkuun.

  5. Laita lohi-perunavartaat juuresten kanssa samaan uuniin viimeiseksi 10 minuutiksi.

  6. Sekoita sillä aikaa kastikkeen aineet.

  7. Tarjoile kirjolohivartaat rosollikasvispedillä mätikastikkeen kera.

Haku