
Kermainen siikakeitto
Amerikkalainen chowder-tyylinen keitto on aika lähellä perinteistä kotimaista kermaista kalakeittoa. Normaalien keittovihannesten sijaan tämä siikakeitto saa kuitenkin makunsa purjosta, varsiselleristä ja makeasta maissista.
700 | g | perunoita |
1 | sipuli | |
3 | varsisellerin vartta | |
1 | pieni purjo | |
1 | rkl | öljyä |
1 | rkl | voita |
2 | dl | valkoviiniä |
2 | dl | kermaa |
2 | dl | maitoa |
5 | dl | kana- tai lihalientä |
600 | g | Benella Siikaa |
200 | g | maissia |
4 | tillinoksaa | |
4 | lehtipersiljan oksaa | |
suolaa | ||
mustapippuria |
-
Kuori ja kuutioi perunat, hienonna kuorittu sipuli ja viipaloi sellerit sekä purjosta valkoinen ja vaaleanvihreä osa.
-
Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljy-voi-seoksessa kunnes kasvikset alkavat tarttua kattilan pohjaan.
-
Lisää valkoviini ja keitä hetki kasaan. Lisää sitten kerma, maito ja liemi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15-20 minuuttia.
-
Lisää kuutioitu ruodoton ja nahaton siika, maissit ja hienonnetut tillit sekä lehtipersiljat. Keitä kunnes kalat kypsyvät (noin 3-5 minuuttia) ja mausta siikakeitto suolalla sekä mustapippurilla. Halutessasi voit lisätä keittoon vielä muutaman tipan tabascoa.