
Paahdettua Benella Kirjolohta, samppanja-voikastiketta ja sitruunaperunamuffinssi
600 | g | Benella kirjolohta |
2 | dl | Valkoviiniä |
Suolaa |
150 | g | Salottisipulia |
0,5 | dl | Valkoista balsamietikkaa |
2+1 | dl | Samppanjaa |
Laakerinlehti | ||
10 | kpl | Kokonaista valkopippuria |
100 | g | Voita |
1 | dl | Kermaa |
500 | g | Perunaa |
40 | g | Voita |
1 | kpl | Sitruunan kuori |
1 | dl | Kermaa |
2 | kpl | Kananmunaa |
1 | tl | Suolaa |
+2 | tl | suolaa perunoiden keitinveteen |
-
Leikkaa Benella Kirjolohifile n. 150g annospaloiksi. Öljyä nahka kevyesti ja paahda tulikuumalla pannulla rapeaksi.Mausta lihapuoli suolalla.
-
Laita uunivuokaan valkoviiniä ja laita kalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 150 c:ssa uunissa n. 11-14 min.
-
Kastiketta varten kuori ja hienonna salottisipulit. Laita kattilaan 1 rkl voita ja lisää sipulit. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet lisää etikka ja 2 dl samppanjaa sekä mausteet. Keitä seos kolmasosaan ja lisää kerma. Anna kiehahtaa ja poraa/vispaa joukkoon voi. Ennen vispaamista poista laakerinlehti. Siivilöi ja tarkista maku.
-
Lisää joukkoon 1 dl samppanjaa ennen tarjoilua.
-
Muffinsseja varten kuori ja keitä perunat.
-
Laita voi kattilaan ja lisää joukkoon raastettu sitruunankuori. Hauduta n. 5min. Soseuta perunat ja lisää joukkoon voiseos.
-
Lisää lopuksi joukkoon kerma ja munat ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 c:ssa uunissa alumiinivuoissa 12-15 min. Anna hetki vetäytyä ja kumoa.