
Paistettua Benella Kirjolohta ja sitrus-piparjuurikastiketta
60 minuuttia
Ainesosat
1-2 | kpl | Benella Kirjolohifilee koosta riippuen |
2 | sitruunan mehu | |
1 | appelsiinin mehu | |
1 | rkl | sokeria |
1 | rkl | oliiviöljyä |
0,5 | dl | kapriksia |
pätkä piparjuurta | ||
valkopippuria myllystä | ||
suolaa |
Valmistusohje
- Puserra sitruksien mehu kattilaan ja lisää sokeri. Anna kiehua hiljalleen kunnes mehusta puolet jäljellä.
- Raasta sekaan ruokalusikallinen piparjuuriraastetta ja yhden sitruunan kuori. Lisää oliiviöljy, kaprikset ja anna kuumentua, älä keitä.
- Poista kirjolohifileestä kaikki ruodot sekä nahka.
- Poista myös liika tumma rasva selkäpuolelta. Leikkaa fileet haluamasi kokoisiksi annospaloiksi ja mausta pippurilla ja suolalla. Sivele palojen pintaan kevyesti oliiviöljyä.
- Nosta palat paistinpannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti, jätä ne sisältä punertaviksi niin maku pysyy mehevänä.
- Nosta fileen palat lautasille, raasta kalojen päälle vielä piparjuurta ja lusikoi pinnalle sitrus-piparjuurikastiketta.
- Tarjoile lisukkeena samettista, tuoreilla yrteillä maustettua perunamuusia ja vihanneksia.