Hyppää sisältöön

Paistettua Benella Kirjolohta ja sitrus-piparjuurikastiketta

60 minuuttia
Ainesosat
1-2 kpl Benella Kirjolohifilee koosta riippuen
2 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1 rkl sokeria
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl kapriksia
pätkä piparjuurta
valkopippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
  1. Puserra sitruksien mehu kattilaan ja lisää sokeri. Anna kiehua hiljalleen kunnes mehusta puolet jäljellä.
  2. Raasta sekaan ruokalusikallinen piparjuuriraastetta ja yhden sitruunan kuori. Lisää oliiviöljy, kaprikset ja anna kuumentua, älä keitä.
  3. Poista kirjolohifileestä kaikki ruodot sekä nahka.
  4. Poista myös liika tumma rasva selkäpuolelta. Leikkaa fileet haluamasi kokoisiksi annospaloiksi ja mausta pippurilla ja suolalla. Sivele palojen pintaan kevyesti oliiviöljyä.
  5. Nosta palat paistinpannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti, jätä ne sisältä punertaviksi niin maku pysyy mehevänä.
  6. Nosta fileen palat lautasille, raasta kalojen päälle vielä piparjuurta ja lusikoi pinnalle sitrus-piparjuurikastiketta.
  7. Tarjoile lisukkeena samettista, tuoreilla yrteillä maustettua perunamuusia ja vihanneksia.

Haku