Hyppää sisältöön

Pienet kirjolohipizzat tillipestolla ja kapriksilla

Pienet kirjolohipizzat toimivat herkullisena alkuruokana tai maittavana cocktailpalana. Voit halutessasi valmistaa pizzat myös täysikokoisina. Paras pizzataikina syntyy kun annat taikinan nousta rauhassa yön yli. Kiireessä pizzat onnistuvat toki myös valmistaikinasta. Taikinan nostatus mielellään yön yli.

40 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
Pizzapohja
400 g jauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2,5 dl kylmää vettä
0,5 dl oliiviöljyä
Pesto
1 rkl saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
50 g tuoretta tilliä
2 tl sitruunan kuorta
0,5 dl suolaa
0,5 dl parmesaaniraastetta
0,5 dl öljyä
Täytteet
150 g ranskankermaa
400 g Benella Kirjolohta
0,5 punasipuli viipaleina
2 rkl kapriksia
150 g juustoraastetta
Valmistusohje
  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola. Lisää joukkoon vesi sekä öljy ja vaivaa kymmenisen minuuttia. Nosta taikina öljyttyyn kulhoon, peitä kelmulla ja anna nousta yön yli.

  2. Nosta taikina lämpimään vähintään tuntia ennen pizzojen valmistamista. Pyörittele taikinasta pieniä, noin 3-5 cm kokoisia palloja ja kauli sitten halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi pizzoiksi. Anna nousta vielä mielellään tunti peitettynä.

  3. Lämmitä uuni mahdollisimman kuumaksi mielellään pizzakiven kanssa.

  4. Aja kaikki muut peston aineet öljyä lukuun ottamatta sileäksi monitoimikoneessa ja lisää vähitellen öljy.

  5. Laita pienien pizzojen päälle ensin ranskankermaa, sitten juustoraastetta, kirjolohipaloja, ohuita punasipuliviipaleita, tillipestoa ja kapriksia.

  6. Paista kirjolohipizzat mahdollisimman kuumassa uunissa, kunnes juusto sulaa ja pohja ruskistuu (noin 7-10 minuuttia).

Haku