Hyppää sisältöön

Pikkujouluinen poke-kulho siiasta 

Kulhoruoat ovat nyt trendiä parhaimmillaan. Poke-kulho on helppo valmistaa jo etukäteen ja siksi se toimii erityisen hyvin myös pikkujouluissa. Jos et omista morttelia on mausteseos siian päälle helppo rouhia myös suoraan pippurimyllyssä.

2 tuntia
4 hengelle
Ainesosat
2 pientä porkkanaa
8-12 retiisiä
0,5 dl riisiviinietikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 rkl mustapippuria
1 rkl rosepippuria
1 rkl sinapinsiemeniä
1 iso Benella Siikafilee
suolaa
1 avokado
4 annosta keitettyä sushiriisiä
8 oksaa koriantteria
0,5 lime
Valmistusohje
  1. Kuori porkkana, puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit lohkoiksi.
  2. Kiehauta riisiviinietikka, sokeri sekä vesi ja kaada retiisien ja porkkanoiden päälle.
  3. Jauha mustapippurit, rosepippurit ja sinapinsiemenet morttelissa ja ripottele siikafileen pinnalle.
  4. Mausta suolalla ja paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi 8-10 minuuttia.
  5. Poista avokadosta kivi, kuori ja leikkaa kuutioiksi.
  6. Laita kulhon pohjalle kypsä ja lämmin riisi. Nosta päälle pikkelöityjä porkkanoita ja retiisejä, avokadoa ja siikapaloja. Koristele poke-kulho korianterin lehdillä ja limesiivulla.

Haku