
Sitruuna-siikapasta
Sitruunalla maustettu kermainen siikapasta on nopea ja täyteläinen illallinen kahdelle. Oliivien ja parmesaanin perinteiset välimerelliset maut täydentävät vaaleaa kalaa.
2 | annosta tagliatelle-pastaa | |
1 | sipuli | |
2 | valkosipulinkynttä | |
öljyä | ||
2 | dl | ruokakermaa |
1 | dl | kalalientä |
1 | rkl | sitruunamehua |
1 | dl | kalamata-oliiveja |
4-5 | oksaa lehtipersiljaa | |
1 | dl | raastettua parmesaania |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
1 | puolitettu iso Benella Siikafilee | |
voita | ||
öljyä |
lehtipersiljaa | ||
2 | rkl | parmesaanilastuja koristeluun |
-
Keitä pasta ohjeen mukaan.
-
Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota öljyssä.
-
Lisää ruokakerma, kalaliemi, sitruunamehu sekä oliivit ja keitä kasaan 5-10 minuuttia.
-
Lisää silputtu lehtipersilja ja parmesaaniraaste, mausta suolalla ja mustapippurilla ja vähennä lämpö minimiin.
-
Paista siikafileen puolikkaat paistinpannulla voi-öljy-seoksessa ensin nahkapuolelta kullanruskeiksi noin 2-3 minuuttia ja sitten nopeasti kypsäksi toiselta puolelta.
-
Nosta pasta kastikkeeseen ja sekoita.
-
Nosta siikafilee pasta-annoksen päälle ja koristele siikapasta lehtipersiljalla ja parmesaanilastuilla.