
Banaani-Benella
Resepti: Keittiöpäällikkö Kari Aihinen
90 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
1 | Benella Kirjolohi fileenä |
2/3 osaa | suolaa |
1 osaa | sokeria |
mustapippuria |
2 | Banaania |
1 | salottisipuli |
1 | valkosipulin kynsi |
rypsiöljyä | |
0.5 dl | ruokosokeria |
0.5 dl | riisiviinietikkaa |
0.5 dl | soijakastiketta |
Valmistusohje
- Fileoi kirjolohesta nahka pois, ja leikkaa kala annospaloiksi. Yhdistä suola ja sokeri. Ripottele seosta kirjolohipalojen päälle maun mukaan, ja jätä ne hetkeksi huoneenlämpöön maustumaan.
- Kuivaa kirjolohen pinnalta suolaamisesta kertynyt kosteus liinalla tai talouspaperilla.
- Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi (savuava). Paahda kirjolohipalojen kaikki pinnat kuivalla kuumalla pannulla, jotta saat kalan pintaan kauniin ruskean värin.
- Kypsennä kirjolohi 2–4 minuutin ajan 180-asteisessa uunissa.
Banaani-soijakreemi
- Kuori ja leikkaa sipulit hienoksi, ja leikkaa banaanit pieniksi paloiksi.
- Freesaa sipulit kattilassa rypsiöljyssä. Lisää banaanipalat, ja freesaa vielä hetki. Lisää ruokosokeri, ja karamellisoi seosta hetken aikaa.
- Lisää joukkoon riisiviinietikka ja keitä seosta hieman kasaan. Lisää vielä soija ja jatka seoksen keittämistä hetken ajan. Tarkista maku.
- Aja seos blenderissä pyreeksi ja anna jäähtyä hieman. Tarjoile banaani-soijakreemi lämpimänä Benella Kirjolohen seuralaisena.