Hyppää sisältöön

Teriyaki-kirjolohi ja paahdettuja ruusukaaleja 

Teriyaki-kastikkeella maustettu kirjolohi saa täydellisen kaverin ruusukaalista, joka on yksi tämän hetken trendikkäimmistä kasviksista. Japanilaista vivahdetta korostetaan vielä siitakesienillä.

60 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
2 rkl teriyaki-kastiketta
1 rkl hunajaa
1 rkl riisiviinaetikkaa
3 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl seesamiöljyä
600 g (4 annospalaa) Benella Kirjolohta
600 g ruusukaalia
200 g siitakesieniä
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
Koristeluun
1 varsi kevätsipulia
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
  1. Sekoita keskenään teriyaki-kastike, hunaja, viinietikka, yks hienonnettu valkosipulinkynsi, raastettu inkivääri ja seesamiöljy.
  2. Levitä puolet seoksesta kirjolohien päälle ja anna marinoitua noin 15 minuuttia.
  3. Puolita ruusukaalit ja viipaloi siitakesienet. Sekoita ruusukaaleihin yksi hienonnettu valkosipulinkynsi ja puolet öljystä, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Paista ruusukaaleja uunivuoassa 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes ruusukaalit alkavat ruskistua.
  5. Sekoita siitakesieniin viimeinen valkosipulinkynsi hienonnettuna, loppu öljy ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  6. Kun ruusukaalit ovat alkaneet ruskistua, siirrä ne keskelle vuokaa, nosta niiden päälle kirjolohet ja reunoille sienet.
  7. Paista vielä noin 10 minuuttia kunnes kirjolohi on juuri kypsää, sieniä välillä sekoittaen.
  8. Valele kirjolohipalat lopulla teriyaki-kastikkeella ja koristele valmis teriyaki-kirjolohi viipaloidulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Haku