Takaisin

Banaani-Benella

Banaani-Benella

Banaani-Benella

Ainekset

Resepti: Keittiöpäällikkö Kari Aihinen

4 hengelle

1 Benella Kirjolohi fileenä
2/3 osaa suolaa
1/osaa sokeria
  mustapippuria

Banaani-soijakreemi

2 Banaania
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
  rypsiöljyä
0,5 dl ruokosokeria
0,5 dl riisiviinietikkaa
0,5 dl soijakastiketta

Ohje

Fileoi kirjolohesta nahka pois, ja leikkaa kala annospaloiksi. Yhdistä suola ja sokeri. Ripottele seosta kirjolohipalojen päälle maun mukaan, ja jätä ne hetkeksi huoneenlämpöön maustumaan. Kuivaa kirjolohen pinnalta suolaamisesta kertynyt kosteus liinalla tai talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi (savuava). Paahda kirjolohipalojen kaikki pinnat kuivalla kuumalla pannulla, jotta saat kalan pintaan kauniin ruskean värin. Kypsennä kirjolohi 2–4 minuutin ajan 180-asteisessa uunissa.

Banaani-soijakreemi: Kuori ja leikkaa sipulit hienoksi, ja leikkaa banaanit pieniksi paloiksi. Freesaa sipulit kattilassa rypsiöljyssä. Lisää banaanipalat, ja freesaa vielä hetki. Lisää ruokosokeri, ja karamellisoi seosta hetken aikaa. Lisää joukkoon riisiviinietikka ja keitä seosta hieman kasaan. Lisää vielä soija ja jatka seoksen keittämistä hetken ajan. Tarkista maku. Aja seos blenderissä pyreeksi ja anna jäähtyä hieman. Tarjoile banaani-soijakreemi lämpimänä Benella Kirjolohen seuralaisena.