Takaisin

Graavattuun Benella Kirjoloheen kääritettyä mätimoussea ja pikkublinejä

Graavattuun Benella Kirjoloheen kääritettyä mätimoussea ja pikkublinejä

Graavattuun Benella Kirjoloheen kääritettyä mätimoussea ja pikkublinejä

Ainekset

Ohje neljälle henkilölle

400 g Horisontaalileikattua Benella Kirjolohen viipaletta valmiiksi graavattuna

Mätimousse

125 g Smetanaa
125 g Kuohukermaa
125 g Kirjolohen-/Siianmätiä
  Suolaa, valkopippuria

Pikkublinit

1 dl Maitoa
1 dl Vettä
5 g Hiivaa
1 kpl Keltuainen
1 kpl Valkuainen
40 g Tattarijauhetta
75 g Vehnäjauhoja

Ohje

Mätimousse: Vatkaa kerma ja smetana yhtä aikaa kovaksi vaahdoksi, lisää mäti ja mausteet.

Kirjolohirulla: Levitä graavatut Benella Kirjolohen viipaleet levyksi kelmun tai leivinpaperin päälle, lisää mätivaahtoa viipaleiden päälle ja kieritä rullaksi.

Pikkublinit: Sekoita kaikki ainekset paitsi valkuainen ja olut kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna seistä kaksi tuntia huoneenlämmössä. Ohenna kahdella ruokalusikallisella olutta. Lisää vatkattu valkuainen. Paista pannulla pieniä blinejä. Asettele tarjolle ja koristele esimerkiksi herneenversoilla.