Takaisin

Grillattua Benella Kirjolohta ja kurkku-fenkolisalaattia

Grillattua Benella Kirjolohta ja kurkku-fenkolisalaattia

Grillattua Benella Kirjolohta ja kurkku-fenkolisalaattia

Ainekset

Ohje neljälle henkilölle

600 g Benella Kirjolohifilee, nypitty
1/2 Sitruuna
  Rypsiöljyä, pippuri, fenkolinsiemeniä

Kurkku-fenkolisalaatti

1 kpl Kurkku
1 kpl Fenkoli
2 dl Luonnonjogurttia
0,5 tl Piparjuuritahnaa
0,05 tl Merisuolaa
1/2 Sitruuna
  Tuoretta minttua
  Tuoretta tilliä
  Oliiviöljyä, merisuolaa, mustapippuria

Ohje

Kurkku-fenkolisalaatti: Poista kurkusta siemenkota ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi tai siivuta pitkittäin. Ripottele kurkkujen päälle suolaa ja anna hikoilla hetken aikaa. Kuivaa tämän jälkeen kurkut kevyesti talouspaperilla. Sekoita kurkku jogurtin joukkoon ja mausta seos sitruunamehulla, piparjuurella sekä hienonnetuilla tuoreilla yrteillä. Viimeistele ripauksella oliiviöljyä ja mustapippuria. Sekoita ja maista, lisää tarvittaessa joukkoon vielä suolaa.

Grillattu Benella Kirjolohifilee: Leikkaa Benella Kirjolohifilee annospaloiksi. Leikkaa palojen lihaan pienet viillot ja purista päälle sitruunamehua ja hiero kevyesti rypsiöljyä kalan pintaan. Mausta palat suolalla, pippurilla ja fenkolinsiemenillä.

Aseta Benella Kirjolohilohipalat kuumaan grilliin nahkapuoli alaspäin. Grillaa palat lähes kypsiksi nahkapuoli alanpäin, jotta liha säilyy mehukkaana. Käännä palat lopuksi ja jatka grillaamista vielä vajaan minuutin verran. Benella Kirjolohi on herkullisimmillaan, kun sitä ei kypsennetä läpikypsäksi.