Takaisin

Haudutettua Benella Siikaa, lämmintä luomuperunasalaattia ja hollandaise karamellisoidusta voista

Haudutettua Benella Siikaa, lämmintä luomuperunasalaattia ja hollandaise karamellisoidusta voista

Haudutettua Benella Siikaa, lämmintä luomuperunasalaattia ja hollandaise karamellisoidusta voista

Ainekset

4 hengelle

Haudutettua Benella Siikaa

600 g Benella Siikafilettä
2 dl valkoviiniä
2 dl vettä
3 oksaa tinjamia

Lämmin luomuperunasalaatti

8 kpl luomuperunaa
1 sitruunan kuori
6 kpl maa-artisokkaa
1 pss lehtikaalia
40 g kantarelli
1 kpl punasipuli
0,25 dl väkiviinaetikkaa
0,5 dl sokeria
0,75 dl vettä

 

Hollandaise karamellisoidusta voista

0,5 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
2 keltuaista
350 g voita (ruskistamisen jälkeen n. 200g, mikä käytetään kastikkeeseen, loppu on palanutta heraa, mitä ei voi käyttää)
  suola
  pippuri

 

Ohje

Haudutettua Benella Siikaa

  1. Kiehauta kattilassa valkoviini, vesi ja timjami, kaada liemi uuninkestävään pieneen vuokaan.
  2. Leikkaa Benella Siikafileet annospaloihin, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Aseta siikafileet vuokaan, tee foliosta tiivis kansi ja kypsennä uunissa 150 astetta noin 8 minuuttia. 

Lämmin luomuperunasalaatti

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kiehauta kattilassa etikka, vesi ja sokeri ja kaada kuuma liemi suikaleiden päälle, jätä lepäämään huoneen lämpöön.
  3. Keitä kuutioidut luomuperunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, mausta kypsät, valutetut perunat sitruunankuorella.
  4. Pese maa-artisokat hyvin ja keitä kypsäksi, jäähdytä ja kuutioi.
  5. Revi lehtikaalista paksu keskiruoti pois ja pese lehdet.
  6. Paista pannulla kantarellit, maa-artisokka ja sitruunamarinoidut perunat.
  7. Lisää lopuksi pannulle lehtikaalin lehdet ja valutettu punasipuli, viimeistele oliiviöljyllä.

Hollandaise karamellisoidusta voista

  1. Keitä etikkaa ja valkoviiniä kunnes jäljellä on 2 ruokalusikallista, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 
  2. Pilko voi ja laita teräskattilaan, keitä voita kovalla lämmöllä välillä varovasti sekoittaen kunnes väri muuttuu pähkinänruskeaksi. Kaada karamellisoituneen voin kirkas osa varovasti eri astiaan, jättäen heran pois, jätä huoneenlämpöön.
  3. Laita liemi ja keltuaiset puhtaaseen kattilaan ja sekoita koko ajan miedolla lämmöllä kunnes kastike alkaa saostua, maista välillä, kastikkeen pohja on valmis kun ei maistu enää raa`alle kananmunalle.
  4. Ota kattila pois lämpölähteeltä. Lisää karamellisoitu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta valmis kastike suolalla ja pippurilla.