Takaisin

Hiillostettua Benella Kirjolohta, pikkelöityjä kasviksia ja savujogurttia

Hiillostettua Benella Kirjolohta, pikkelöityjä kasviksia ja savujogurttia

Hiillostettua Benella Kirjolohta, pikkelöityjä kasviksia ja savujogurttia

Ainekset

4 hengelle

Hiillostettu Benella Kirjolohi

300 g Benella Kirjolohta
3 tl sitruunamehua
1/4 dl rypsiöljyä
  suola
  mustapippuri

Jogurttikastike

1 tl turkkilaista jogurttia
  suolaa
  mustapippuria
  tilliä tai savuaromia (liquid smoke)

 

Pikkelöityjä kasviksia

1 dl vettä
  sinapinsiemeniä
1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1/3 dl väkiviinaetikkaa
1 porkkana ohuina lastuina
100 g kukkakaalia pieninä nuppuina

Ohje

Hiillostettu Benella Kirjolohi

  1. Mausta kala suolalla.
  2. Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet keskenään (tai käytä valmista sitruunavinegrettiä).
  3. Kuumenna pannu tai parila kuumaksi, paahda kirjolohen nahkapuoli kuivalla pannulla tummaksi. Käännä kala ja paista vielä n. 10 sekuntia. Kala saa jäädä punertavaksi.
  4. Kaada kastike astian pohjalle, johon kala mahtuu ja laita hiillostettu kala nahkapuoli ylöspäin sitruunaöljyyn, kala saa näin sitruunan maun ja nahka pysyy rapeana.
  5. Anna jäähtyä.

Jogurttikastike

  1. Mausta jogurtti suolalla ja pippurilla, lisää tilli tai savuaromi.
  2. Jos käytät savuaromia, lisää se varoen, tippa kerrallaan.

Pikkelöityjä kasviksia

  1. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Lisää joukkoon etikka.
  2. Kaada liemi kuumana pilkottujen kasvisten päälle.
  3. Jäähdytä ja jätä kasvikset maustumaan yön yli.
  4. Tarjoile annos paahdetun mallasleivän kanssa ja koristele annos erilaisilla versoilla, (esim. tillinkukka, fenkolin verso, krassit)