Takaisin

Soija-inkivääri Benella Siika

Soija-inkivääri Benella Siika

Soija-inkivääri Benella Siika

Ainekset

 

1 kg Kokonainen siika
  Oliiviöljyä
  Pala inkivääriä (3 x 3 cm)
1 Punainen sipuli
2 dl Soijakastiketta
1 Sitruunan mehu
1 rkl fariinisokeria
2 kevätsipulia
 

mustapippuria myllystä

  suolaa

 

 

Ohje

Mausta suomustettu siika, myös vastapuolelta suolalla ja pippurilla. Sivele siian pinnat kevyesti oliiviöljyllä. Laita soijakastike kasariin, sekaan sokeri, pieneksi viipaloitu inkivääri ja chili, sitruunamehu ja anna kuumentua kiehuvaksi. Nosta kokonainen siika uunivuokaan ja paista 225 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Lisää vuokaan suikaloitu kevätsipuli, kaada kuuma soijakastike uunivuokaan ja sivele kala kastikkeessa. Annostele siika kastikkeen kanssa lautasille ja tarjoile kasviksien, basmatiriisin tai pitkäjyväisen riisin kanssa.