Takaisin

Sitruuna-siikapasta

Sitruuna-siikapasta

Sitruuna-siikapasta

Ainekset

2 hengelle

Sitruunalla maustettu kermainen siikapasta on nopea ja täyteläinen illallinen kahdelle. Oliivien ja parmesaanin perinteiset välimerelliset maut täydentävät vaaleaa kalaa.

2 annosta tagliatelle-pastaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
  öljyä
2 dl ruokakermaa
1 dl kalalientä
1 rkl  sitruunamehua
1dl kalamata-oliiveja
4-5 oksaa lehtipersiljaa
1 dl raastettua parmesaania
  suolaa
  mustapippuria
1 puolitettu iso Benella Siikafilee
  voita
  öljyä
   

Koristeluun

  lehtipersiljaa
2 rkl parmesaanilastuja koristeluun

Ohje

Keitä pasta ohjeen mukaan. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota öljyssä. Lisää ruokakerma, kalaliemi, sitruunamehu sekä oliivit ja keitä kasaan 5-10 minuuttia. Lisää silputtu lehtipersilja ja parmesaaniraaste, mausta suolalla ja mustapippurilla ja vähennä lämpö minimiin. Paista siikafileen puolikkaat paistinpannulla voi-öljy-seoksessa ensin nahkapuolelta kullanruskeiksi noin 2-3 minuuttia ja sitten nopeasti kypsäksi toiselta puolelta. Nosta pasta kastikkeeseen ja sekoita. Nosta siikafilee pasta-annoksen päälle ja koristele siikapasta lehtipersiljalla ja parmesaanilastuilla.