Takaisin
Rapeat kirjolohikakut ja chili-paprikadippi
Rapeat kirjolohikakut ja chili-paprikadippi

Ainekset
4 hengelle
Rapeat kirjolohikakut ovat variaatio amerikkalaisista rapukakuista. Kirjolohikakkujen kylkeen sopii mausteinen chili-paprikadippi ja vaikka raikas salaatti.
4 | kevätsipulia |
½ dl | hienonnettua persiljaa |
2 rkl | hienonnettua tilliä |
200 g | vaaleaa leipää |
2 | kananmunaa |
2 rkl | voita |
2 rkl | majoneesia |
1 rkl | dijon-sinappia |
2 tl | sitruunamehua |
500 g | kypsää Benella Kirjolohta |
suolaa | |
mustapippuria | |
öljyä paistamiseen |
Dippi
2 dl | majoneesia |
1 rkl | hunajaa |
1 rkl | savupaprikajauhetta |
2 rkl | sriracha-kastiketta |
Ohje
Aja ohueksi viipaloidut kevätsipulit, persilja ja tilli hienoksi monitoimikoneella. Lisää paloiteltu leipä, kananmunat, pehmeä voi, majoneesi, sinappi sekä sitruunamehu ja aja tasaiseksi. Lisää paloiteltu kypsä kirjolohi ja pyöräytä monitoimikonetta vielä muutaman kerran niin, että kirjoloheen jää isojakin palasia. Jäähdytä massaa jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Sekoita kaikki dipin ainekset. Muotoile massa 2 cm paksuiksi pihveiksi ja paista kirjolohikakut pannulla reilussa öljyssä niin, että niihin tulee rapea pinta.