Takaisin

Kermainen siikakeitto

Kermainen siikakeitto

Kermainen siikakeitto

Ainekset

4-6 hengelle

Amerikkalainen chowder-tyylinen keitto on aika lähellä perinteistä kotimaista kermaista kalakeittoa. Normaalien keittovihannesten sijaan tämä siikakeitto saa kuitenkin makunsa purjosta, varsiselleristä ja makeasta maissista.

700 g perunoita
1 sipuli
3 varsisellerin vartta
1 pieni purjo
1 rkl öljyä
1 rkl voita
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
2 dl maitoa
5 dl  kana- tai lihalientä
600 g Benella Siikaa
200 g maissia
tillinoksaa
4 lehtipersiljan oksaa
  suolaa
  mustapippuria

Ohje

Kuori ja kuutioi perunat, hienonna kuorittu sipuli ja viipaloi sellerit sekä purjosta valkoinen ja vaaleanvihreä osa. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljy-voi-seoksessa kunnes kasvikset alkavat tarttua kattilan pohjaan. Lisää valkoviini ja keitä hetki kasaan. Lisää sitten kerma, maito ja liemi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15-20 minuuttia.

Lisää kuutioitu ruodoton ja nahaton siika, maissit ja hienonnetut tillit sekä lehtipersiljat. Keitä kunnes kalat kypsyvät (noin 3-5 minuuttia) ja mausta siikakeitto suolalla sekä mustapippurilla. Halutessasi voit lisätä keittoon vielä muutaman tipan tabascoa.