Pikkujouluinen poke-kulho siiasta 

2 tuntia

4 hengelle

Kulhoruoat ovat nyt trendiä parhaimmillaan. Poke-kulho on helppo valmistaa jo etukäteen ja siksi se toimii erityisen hyvin myös pikkujouluissa. Jos et omista morttelia on mausteseos siian päälle helppo rouhia myös suoraan pippurimyllyssä.

Ainesosat

2 pientä porkkanaa

8-12 retiisiä

0.5 dl riisiviinietikkaa

1 dl sokeria

2 dl vettä

1 rkl mustapippuria

1 rkl rosepippuria

1 rkl sinapinsiemeniä

1 iso Benella Siikafilee

suolaa

1 avokado

4 annosta keitettyä sushiriisiä

8 oksaa koriantteria

0.5 lime

Valmistusohje

  1. Kuori porkkana, puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit lohkoiksi.
  2. Kiehauta riisiviinietikka, sokeri sekä vesi ja kaada retiisien ja porkkanoiden päälle.
  3. Jauha mustapippurit, rosepippurit ja sinapinsiemenet morttelissa ja ripottele siikafileen pinnalle.
  4. Mausta suolalla ja paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi 8-10 minuuttia.
  5. Poista avokadosta kivi, kuori ja leikkaa kuutioiksi.
  6. Laita kulhon pohjalle kypsä ja lämmin riisi. Nosta päälle pikkelöityjä porkkanoita ja retiisejä, avokadoa ja siikapaloja. Koristele poke-kulho korianterin lehdillä ja limesiivulla.