Takaisin

Kirjolohihampurilainen avokadosalsalla

Kirjolohihampurilainen avokadosalsalla

Kirjolohihampurilainen avokadosalsalla

Ainekset

4 hengelle

Raikas ja kevyt kirjolohihampurilainen saa väliinsä raikasta avokadosalsaa ja pikapikkelöityä kurkkua. Kevyt jogurttikastike kruunaa kokonaisuuden.

Pikkelöidyt kurkut

½ kurkku
2 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl sokeria
1 dl vettä

Kirjolohipihvit

600 g Benella Kirjolohta
2 tl dijon-sinappia
1 kevätsipuli
1 dl korppujauhoja
1 kananmunan valkuainen
1 rkl sitruunamehua
  suolaa
  mustapippuria

Avokadosalsa

2 avokadoa
6-8 kirsikkatomaattia
½ chili
2 kevätsipulia
1 rkl sitruunamehua
  suolaa
  mustapippuria

Jogurttikastike

1 dl jogurttia
1 rkl hunajaa
½ limen mehu ja kuori
  suolaa

 

4 salaatinlehteä
hampurilaissämpylää
   

 

 

Ohje

Leikkaa kurkusta pitkiä leveitä suikaleita esimerkiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Sekoita viinietikkaa, sokeria ja vettä kunnes sokeri on liuennut. Nosta kurkut marinoitumaan seokseen vähintään tunniksi.

Poista kirjolohesta nahka ja ruodot ja leikkaa kuutioiksi. Aja puolet kirjolohesta ja dijon-sinappi tasaiseksi massaksi monitoimikoneen kutterissa. Lisää loput kirjolohet ja pyöräytä muutama kerta niin, että massaan jää hieman isompiakin paloja. Viipaloi kevätsipuli ja sekoita lohimassaan sipulit, korppujauhot, kananmunan valkuainen ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kuutioi avokadojen hedelmäliha ja kirsikkatomaatit, hienonna chili sekä kevätsipuli ja sekoita kaikki salsan aineet. Valmista jogurttikastike sekoittamalla jogurtti, hunaja, limen mehu sekä kuori ja mausta suolalla.

Muotoile lohimassasta neljä pihviä ja paista pannulla juuri ja juuri kypsäksi, noin 4 minuuttia per puoli.

Paahda hampurilaissämpylät, voitele pohja limejogurtilla, nosta päälle lohipihvi, salaatinlehti, avokadosalsaa ja pikkelöityä kurkkua. Tarjoile kirjolohihampurilainen heti.