Hyppää sisältöön

Mikä Benella

Kala, joka tekee hyvää sekä sinulle että ympäristölle

Benella Kala on suomalaisten sopimuskasvattajien kasvattamaa tuoretta ja raikasta kalaa, joka tekee hyvää sekä sinulle että ympäristölle. Se maistuu huippulaatua arvostavalle ja vastuullisesti valitsevalle kuluttajalle.

Kalojen oikealla ruokinnalla voidaan vaikuttaa merkittävästi terveellisyyteen. Benella kalat ruokitaan Alltech Fennoaquan kotimaisella huippurehuilla, jotka varmistavat, että kalojen sisältämät tärkeät EPA- ja DHA-rasvahapot ovat meidän kaikkien sydämen hyvinvoinnin kannalta juuri oikealla tasolla. Tämän ansiosta Suomen Sydänliitto ry on myöntänyt Benellalle Sydänmerkin.

Baltic Blendillä kasvatettu kala vähentää Itämereen päätyvää ravinnekuormaa

Benella Kalojen Baltic Blend –rehujen raaka-aineena käytetään Itämeren silakasta ja kilohailista tehtyä kotimaista kalajauhoa ja -öljyä. Kun kalat ruokitaan tällä lähirehulla, ravinteet kiertävät eikä niitä tule Itämereen sen ulkopuolelta.

Jokainen Baltic Blendillä kasvatettu kalakilo vähentää Itämereen päätyvää ravinnekuormaa ja poistaa ravinnekierrosta sinileväkukintoja aiheuttavaa fosforia. Kotimainen kasvatettu kirjolohi ja siika ovatkin WWF Suomen kalaoppaan vihreällä eli suositeltavien kalalajien listalla.

Benella Kirjolohi

Kirjolohi on ylivoimaisesti suosituin kotimaassa kasvatettavista kalalajeistamme. Sitä on kasvatettu Suomessa jo yli puoli vuosisataa. Sekä kirjolohen kasvatus että itse kalakanta on kehittynyt vuosien aikana aimo harppauksin. Kirjolohen kasvatusolosuhteet ovat Suomessa erinomaiset ja sitä voitaisiin kasvattaa maassamme reilusti nykyistä enemmän.

Kirjolohi on maukas kala, joka on hyvä D-vitamiinin ja hyvien rasvahappojen lähde. Benella Kirjolohen rasvahappokoostumus varmistetaan Raisioaquan ruokintakonseptilla, jota kaikki Benella Kirjolohen sopimuskasvattajat noudattavat. Näin takaamme mahdollisimman tasalaatuisen ja terveellisen lopputuotteen kasvattajasta tai vuodenajasta riippumatta. Valitsemalla lautasellesi Benellan teet hyvää sekä itsellesi että ympäristölle. Ennen kaikkea saat siitä herkullisen ja maistuvan aterian.

Benella Siika

Siikaa on kasvatettu Suomessa jo yli 20 vuotta. Suomalaiset siiankasvattajat ja Alltech Fennoaquan kotimaiset siikarehut ovat siian kasvatuksen pioneereja. Siika on arvostettu valkolihainen ruokakala, joka päihittää ulkomaiset serkkunsa monipuolisuudellaan.

Siika on kasvatetuista kaloista ylivoimaisesti paras D-vitamiinin lähde. 100 g Benella Siikaa sisältä saman verran D-vitamiinia kuin seitsemän lasillista maitoa. Myös Benella Siikaa syömällä turvaat sydänystävällisten EPA- ja DHA-rasvahappojen saannin. Benella Siika on vastuullinen valinta ruokapöytään, sillä sekin tuotetaan lähivesissä Itämeren ravinteita kierrättäen.

Lue lisää Benellasta

Haku