Mikä Benella

Benella on kotimaisen kalan ylin laatustandardi. Se on kotimaista, pyrstöstä päähän kestävästi tuotettua laatukalaa.

Sillä on väliä mitä kala syö

Benella-kalan kasvatuksen ytimessä on Suomen olosuhteisiin optimoitu kalanruoka. Laadukkaissa kotimaisissa rehuissa hyödynnetään lähiraaka-aineita, mikä tekee Benella-kalan kasvatuksesta erityisen ekologista. Kasvatuksessa käytetään huippurehua, joka nostaa kalan EPA- ja DHA-rasvahapot sydämen hyvinvoinnin kannalta juuri oikealle tasolle. Tämä tekee kalasta Benella-kalan. Suomen Sydänliitto ry on myöntänyt Benellalle Sydänmerkin.

Kirjolohi pöydällä.

Vastuullinen kalankasvatus vähentää Itämereen päätyvää ravinnekuormaa

Benella Kalat kasvavat huippurehulla, jonka raaka-aineena käytetään Itämeren silakasta ja kilohailista tehtyä kotimaista kalajauhoa ja -öljyä. Kun kalat ruokitaan tällä lähirehulla, ravinteet kiertävät eikä niitä tule Itämereen sen ulkopuolelta.

Jokainen kasvatettu kalakilo vähentää Itämereen päätyvää ravinnekuormaa ja poistaa ravinnekierrosta sinileväkukintoja aiheuttavaa fosforia. Kotimainen kasvatettu kirjolohi ja siika ovatkin WWF Suomen kalaoppaan vihreällä eli suositeltavien kalalajien listalla.

Siikafileitä ja lisukkeita pöydällä.

Benella Kirjolohen kasvutarina

Benella Kirjolohi

Kirjolohi on ylivoimaisesti suosituin kotimaassa kasvatettavista kalalajeistamme. Sitä on kasvatettu Suomessa jo yli puoli vuosisataa. Sekä kirjolohen kasvatus että itse kalakanta on kehittynyt vuosien aikana aimo harppauksin. Kirjolohen kasvatusolosuhteet ovat Suomessa erinomaiset ja sitä voitaisiin kasvattaa maassamme reilusti nykyistä enemmän.

Kirjolohi on maukas kala, joka on hyvä D-vitamiinin ja hyvien rasvahappojen lähde. Benella Kirjolohen rasvahappokoostumus varmistetaan uniikilla ruokintakonseptilla, jota kaikki Benella Kirjolohen sopimuskasvattajat noudattavat. Näin takaamme mahdollisimman tasalaatuisen ja terveellisen lopputuotteen kasvattajasta tai vuodenajasta riippumatta. Valitsemalla lautasellesi Benellan teet hyvää sekä itsellesi että ympäristölle. Ennen kaikkea saat siitä herkullisen ja maistuvan aterian.

Savustettu kirjolohifilee.

Benella Siika

Siikaa on kasvatettu Suomessa jo yli 20 vuotta. Suomalaiset siiankasvattajat ja kotimaiset siikarehut ovat siian kasvatuksen pioneereja. Siika on arvostettu valkolihainen ruokakala, joka päihittää ulkomaiset serkkunsa monipuolisuudellaan.

Siika on kasvatetuista kaloista ylivoimaisesti paras D-vitamiinin lähde. 100 g Benella Siikaa sisältä saman verran D-vitamiinia kuin seitsemän lasillista maitoa. Myös Benella Siikaa syömällä turvaat sydänystävällisten EPA- ja DHA-rasvahappojen saannin. Benella Siika on vastuullinen valinta ruokapöytään, sillä sekin tuotetaan lähivesissä Itämeren ravinteita kierrättäen.

Limeviipaleita ja siikafilee.