Benella-tuotemerkki Kalavapriikille

Benella-tuotemerkki siirtyy Alltech Fennoaqua Oy:lta kokonaisuudessaan kalaruokatalo Kalavapriikin omistukseen.

Alltech Fennoaqua myi Benella-tuotemerkin kalaruokatalo Kalavapriikille

Raisioaqua Oy:n nimissä kehitetty vastuullisesti kasvatetun kotimaisen laatukalan tuotemerkki Benella siirtyi Raisioaquan myynnin yhteydessä yhtiön uusille omistajille. Kesällä Raisioaquan nimi muuttui Alltech Fennoaqua Oy:ksi, joka siis omistaa tällä hetkellä Benella-tuotemerkin. Tänään toteutuneessa kaupassa Benella-tuotemerkki siirtyy kokonaisuudessaan kestävän kotimaisen elintarviketuotannon lähettiläänä tunnetun kalaruokatalo Kalavapriikin omistukseen.

Benella-tuotemerkki on kasvatetun kalan kuluttajille suunnattu lopputuotemerkki. Alltech Fennoaquan uudessa strategiassa keskitytään jatkossa vain rehuihin ja ruokintaan liittyvään liiketoimintaan. Näin ollen Alltech Fennoaqua myy Benella-tuotemerkin ja siihen liittyvän kokonaisuuden kalaruokatalo Kalavapriikki Oy:lle. Kauppasopimus allekirjoitettiin tänään 23.10.2023.

Benella-tuottajasopimukset eivät siirry kaupan yhteydessä suoraan uudelle omistajalle. Kaupan osapuolet sopivat Benella-tuottajasopimusten velvoitteiden täyttämisen mahdollistamiseksi Benella-tuotemerkin lisensoinnista, kunnes kyseiset tuottajasopimukset ovat päättyneet. Kalavapriikki on tuottajiin yhteydessä nopealla aikataululla sopimusten jatkon osalta ja jatkaa Benella-tuotemerkin kehittämistä. Tuottajasopimukset Alltech Fennoaqua Oy:n ja tuottajien välillä päättyvät joka tapauksessa kunkin sopimuskauden loppuun eli 12 kk:n kuluessa.

“Alkuperäinen Benella-idea on minun, ja vanha sanonta rakkaasta lapsesta luopumisesta pitää tässäkin yhteydessä paikkansa. Benellan ideana oli nostaa kotimaisen peratun kalan imagoa ja erottaa kirjolohi kaupan palvelutiskissä norjalaisesta lohesta. Lisäksi halusimme, että Benella-lopputuote on aina erittäin laadukas ja siksi ideoimme sen ympärille tuottajasopimusmallin. Mielestäni onnistuimme kaikissa tavoitteissa. Voidaan jopa sanoa, että Benellan myötä koko kotimaisen kalan laatu ja laatuimago muuttuivat, koska tiskeissä oli aina huippulaatuinen Benella, johon muidenkin tuli vastata. Benella on tuotemerkki kasvatetulle kalalle, jota meillä rehutoimijana ei ole. Tuotemerkin tulisikin olla kalaruokatalossa. Kalavapriikki on ollut usean vuoden ajan Benellan pääyhteistyökumppani. Siksi nyt syntynyt kauppa on looginen. Benella sai varmasti sille kuuluvan hyvän uuden kodin”, Alltech Fennoaquan toimitusjohtaja Tomi Kantola kertoo.

Kalavapriikki Oy on innovatiivinen suomalainen kalaruokatalo, joka on viime vuosina keskittynyt muun muassa kotimaisen kirjolohen esiintuomiseen ja sen jalansijan vahvistamiseen. Benellan ideologia eli pitkäjänteinen suunnitelmiin perustuva yhteistyö, takuuvarma huippulaatu, kalan terveellisyys, ympäristöystävällisyyden ja kiertotalouden merkitys, sopi ja sopii täydellisesti Kalavapriikin ideologiaan.

“Benella, siihen liittyvät todistettavat argumentit, ravintosuositusten mukaiset EPA- ja DHA-rasvahappotasot ja sen koko ideologia sopivat täydellisesti meihin. Kun pääsimme Benella-tukkuriksi, lähdimme välittömästi kehittämään konseptia yhteistyössä Fennoaquan kanssa. Olemme saavuttaneet lyhyessä ajassa erittäin vahvan aseman Benella-toimijoiden joukossa ja siksi nyt tehty kauppa oli meille luonteva liike. Voisi ehkä todeta, että vaikka Benella on lanseerattu jo 2015, se on edelleen aikaansa edellä. Sen henkeä tai ideologiaa ei ole vielä täysin sisäistetty ja näenkin, että sille on erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät. Oma Kalaonni-tuotesarjamme on innovatiivinen ja Benella saa sen rinnalla hyvän kodin kehittyä edelleen. Alltech Fennoaqua on osa Benellan tarinaa jatkossakin. Vaikka Kalavapriikki hallinnoi nyt tuottajasopimuksia, tullaan Benellan tuottamiseen jatkossakin käyttämään vain laadukkaita Fennoaquan rehuja. Yhteistyömme Fennoaquan kanssa tulee säilymään erittäin tiiviinä”, Kalavapriikin toimitusjohtaja Jari Korhonen vahvistaa.

Alltech Fennoaqua kiittää Benella-yhteistyökumppaneitaan tiiviistä, avoimesta ja innovatiivisesta yhteistyöstä ja toivottaa Kalavapriikille ja Benellalle onnea ja menestystä tulevaisuudessa.