Hyppää sisältöön

Kestävä kehitys

Alltech Fennoaquan kehittämän Baltic Blend -itämerirehun ansiosta kalankasvatus on myös ympäristöteko

Puhtaampien vesistöjen puolesta

Alltech Fennoaquan kehittämän Baltic Blend -itämerirehun ansiosta kalankasvatus on myös ympäristöteko. Baltic Blend -rehun valmistusta varten kalastetun silakan ja kilohailin mukana nostetaan Itämerestä suurempi määrä fosforia kuin mitä koko kotimaisesta kalankasvatuksesta palautuu takaisin mereen. Kalankasvatuksen typpikuormitus puolestaan pienenee ravinteiden kierron seurauksena merkittävästi. Jokainen Baltic Blendillä kasvatettu Benella Kala vähentää Itämereen muutoin päätyvää fosfori- ja typpikuormaa.

Kalankasvatus pienentää Itämeren ravinnekuormaa

Kalankasvatuksen osuus Itämeren kokonaisravinnekuormasta on vain prosentin luokkaa eikä kalankasvatuksen lisäämisen tarvitse kuormittaa merta lisää, vaan päinvastoin se jopa poistaa fosforia. Baltic Blend -rehu tuli käyttöön vuonna 2016. Vuosien 2016 ja 2021 välillä rehujen raaka-aineeksi kalastettujen silakoiden ja kilohailien mukana poistettiin merestä yli 94 000 kiloa enemmän fosforia kuin koko kalanviljelyelinkeino oli sitä Itämereen tuottanut.

Kun gramma fosforia tuottaa laskennallisesti yhden kilon sinilevää, Itämeri on Baltic Blendin ansiosta säästynyt 94 000 tonnilta sinilevää. Ja koko suomalaisen kalankasvatuksen typpikuorma Itämereen on pienentynyt vuoden 2016 jälkeen 75 prosenttia. Kotimainen kalankasvatus tuottaa erittäin terveellistä ruokaa ja hoitaa samalla Itämeren tilaa.

Lue lisää Benellasta

Haku