
Soija-inkivääri Benella Siika
40 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
1 kg | Kokonainen siika |
Oliiviöljyä | |
Pala inkivääriä (3 x 3 cm) | |
1 | Punainen sipuli |
2 dl | Soijakastiketta |
1 | Sitruunan mehu |
1 rkl | fariinisokeria |
2 | kevätsipulia |
mustapippuria myllystä | |
suolaa |
Valmistusohje
-
Mausta suomustettu siika, myös vastapuolelta suolalla ja pippurilla.
-
Sivele siian pinnat kevyesti oliiviöljyllä.
-
Laita soijakastike kasariin, sekaan sokeri, pieneksi viipaloitu inkivääri ja chili, sitruunamehu ja anna kuumentua kiehuvaksi.
-
Nosta kokonainen siika uunivuokaan ja paista 225 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
-
Lisää vuokaan suikaloitu kevätsipuli, kaada kuuma soijakastike uunivuokaan ja sivele kala kastikkeessa.
-
Annostele siika kastikkeen kanssa lautasille ja tarjoile kasviksien, basmatiriisin tai pitkäjyväisen riisin kanssa.