
Graavattuun Benella Kirjoloheen käärittyä mätimoussea ja pikkublinejä
3 tuntia
4 hengelle
Ainesosat
400 g | Horisontaalileikattua Benella Kirjolohen viipaletta valmiiksi graavattuna |
125 g | Smetanaa |
125 g | Kuohukermaa |
125 g | Kirjolohen-/Siianmätiä |
Suolaa | |
Valkopippuria |
1 dl | Maitoa |
1 dl | Vettä |
5 g | Hiivaa |
1 kpl | Keltuainen |
1 kpl | Valkuainen |
40 g | Tattarijauhetta |
75 g | Vehnäjauhoja |
Valmistusohje
Mätimousse
- Vatkaa kerma ja smetana yhtä aikaa kovaksi vaahdoksi.
- Lisää mäti ja mausteet.
Kirjolohirulla
- Levitä graavatut Benella Kirjolohen viipaleet levyksi kelmun tai leivinpaperin päälle.
- Lisää mätivaahtoa viipaleiden päälle ja kieritä rullaksi.
Pikkublinit
- Sekoita kaikki ainekset paitsi valkuainen ja olut kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna seistä kaksi tuntia huoneenlämmössä.
- Ohenna kahdella ruokalusikallisella olutta.
- Lisää vatkattu valkuainen.
- Paista pannulla pieniä blinejä.
- Asettele tarjolle ja koristele esimerkiksi herneenversoilla.