
Hiillostettua Benella Kirjolohta, pikkelöityjä kasviksia ja savujogurttia
Kasvisten pikkelöinti mielellään yön yli.
60 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
300 g | Benella Kirjolohta |
3 tl | sitruunamehua |
0.25 dl | rypsiöljyä |
suolaa | |
mustapippuria |
1 tl | turkkilaista jogurttia |
suolaa | |
mustapippuria | |
tilliä tai savuaromia (liquid smoke) |
1 dl | vettä |
sinapinsiemeniä | |
0.5 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
0.33 dl | väkiviinaetikkaa |
1 | porkkana ohuina lastuina |
100 g | kukkakaalia pieninä nuppuina |
Valmistusohje
Hiillostettu Benella Kirjolohi
- Mausta kala suolalla.
- Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet keskenään (tai käytä valmista sitruunavinegrettiä).
- Kuumenna pannu tai parila kuumaksi, paahda kirjolohen nahkapuoli kuivalla pannulla tummaksi. Käännä kala ja paista vielä n. 10 sekuntia. Kala saa jäädä punertavaksi.
- Kaada kastike astian pohjalle, johon kala mahtuu ja laita hiillostettu kala nahkapuoli ylöspäin sitruunaöljyyn, kala saa näin sitruunan maun ja nahka pysyy rapeana.
- Anna jäähtyä.
Jogurttikastike
- Mausta jogurtti suolalla ja pippurilla, lisää tilli tai savuaromi.
- Jos käytät savuaromia, lisää se varoen, tippa kerrallaan.
Pikkelöityjä kasviksia
- Kiehauta vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Lisää joukkoon etikka.
- Kaada liemi kuumana pilkottujen kasvisten päälle.
- Jäähdytä ja jätä kasvikset maustumaan yön yli.
- Tarjoile annos paahdetun mallasleivän kanssa ja koristele annos erilaisilla versoilla, (esim. tillinkukka, fenkolin verso, krassit)