Hyppää sisältöön

Hiillostettua Benella Kirjolohta, pikkelöityjä kasviksia ja savujogurttia

Kasvisten pikkelöinti mielellään yön yli.

60 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
Hiillostettu Benella Kirjolohi
300 g Benella Kirjolohta
3 tl sitruunamehua
0.25 dl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Jogurttikastike
1 tl turkkilaista jogurttia
suolaa
mustapippuria
tilliä tai savuaromia (liquid smoke)
Pikkelöityjä kasviksia
1 dl vettä
sinapinsiemeniä
0.5 dl sokeria
1 tl suolaa
0.33 dl väkiviinaetikkaa
1 porkkana ohuina lastuina
100 g kukkakaalia pieninä nuppuina
Valmistusohje

Hiillostettu Benella Kirjolohi

  1. Mausta kala suolalla.
  2. Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet keskenään (tai käytä valmista sitruunavinegrettiä).
  3. Kuumenna pannu tai parila kuumaksi, paahda kirjolohen nahkapuoli kuivalla pannulla tummaksi. Käännä kala ja paista vielä n. 10 sekuntia. Kala saa jäädä punertavaksi.
  4. Kaada kastike astian pohjalle, johon kala mahtuu ja laita hiillostettu kala nahkapuoli ylöspäin sitruunaöljyyn, kala saa näin sitruunan maun ja nahka pysyy rapeana.
  5. Anna jäähtyä.

Jogurttikastike

  1. Mausta jogurtti suolalla ja pippurilla, lisää tilli tai savuaromi.
  2. Jos käytät savuaromia, lisää se varoen, tippa kerrallaan.

Pikkelöityjä kasviksia

  1. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Lisää joukkoon etikka.
  2. Kaada liemi kuumana pilkottujen kasvisten päälle.
  3. Jäähdytä ja jätä kasvikset maustumaan yön yli.
  4. Tarjoile annos paahdetun mallasleivän kanssa ja koristele annos erilaisilla versoilla, (esim. tillinkukka, fenkolin verso, krassit)

Haku