Hyppää sisältöön

Paahdettua Benella Kirjolohta, samppanja-voikastiketta ja sitruunaperunamuffinssi

90 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
600 g Benella kirjolohta
2 dl Valkoviiniä
Suolaa
Kastike
150 g Salottisipulia
0.5 dl Valkoista balsamietikkaa
2+1 dl Samppanjaa
Laakerinlehti
10 kpl Kokonaista valkopippuria
100 g Voita
1 dl Kermaa
Muffinssi
500 g Perunaa
40 g Voita
1 kpl Sitruunan kuori
1 dl Kermaa
2 kpl Kananmunaa
1 tl Suolaa
+2 tl suolaa perunoiden keitinveteen
Valmistusohje
  1. Leikkaa Benella Kirjolohifile n. 150g annospaloiksi. Öljyä nahka kevyesti ja paahda tulikuumalla pannulla rapeaksi.Mausta lihapuoli suolalla.

  2. Laita uunivuokaan valkoviiniä ja laita kalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 150 c:ssa uunissa n. 11-14 min.

  3. Kastiketta varten kuori ja hienonna salottisipulit. Laita kattilaan 1 rkl voita ja lisää sipulit. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet lisää etikka ja 2 dl samppanjaa sekä mausteet. Keitä seos kolmasosaan ja lisää kerma. Anna kiehahtaa ja poraa/vispaa joukkoon voi. Ennen vispaamista poista laakerinlehti. Siivilöi ja tarkista maku.

  4. Lisää joukkoon 1 dl samppanjaa ennen tarjoilua.

  5. Muffinsseja varten kuori ja keitä perunat.

  6. Laita voi kattilaan ja lisää joukkoon raastettu sitruunankuori. Hauduta n. 5min. Soseuta perunat ja lisää joukkoon voiseos.

  7. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja munat ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 c:ssa uunissa alumiinivuoissa 12-15 min. Anna hetki vetäytyä ja kumoa.

Haku