
Katalonialainen kalapata chorizolla ja fenkolilla
Katalonialaisesta kalapadasta on monia erilaisia versiota. Tämä resepti on helppo peruspohja, johon voit lisätä muitakin kasviksia, kaloja ja äyriäisiä. Kalapata toimii täyttävänä ateriana yksinäänkin, mutta sen kanssa voi tarjota myös lisukkeita, esimerkiksi kauden kasviksia tai keitettyjä perunoita.
1 | sipuli |
2 | punaista chiliä |
2 | valkosipulinkynttä |
150 g | chorizo-makkaraa |
1 | iso fenkoli |
6 rkl | oliiviöljyä |
0.5 tl | paprikajauhetta |
1 rkl | tinjamin lehtiä |
1 tl | sahramia |
3 | laakerinlehteä |
1.5 dl | valkoviiniä |
400 g | tomaattimurskaa |
750 g | Benella Siikaa |
vehnäjauhoja | |
300 g | kypsiä simpukoita |
varsi | lehtipersiljaa |
1 | sitruuna |
6-8 rkl | siivua vaaleaa leipää |
-
Hienonna sipuli, chili ja valkosipuli. Pilko chorizo. Puolita fenkoli, poista kova kanta ja suikaloi.
-
Kuumenna oliiviöljy ja kuullota sipuli, chili ja chorizo niin, että sipuli pehmenee, chorizosta alkaa irrota rasvaa ja makkara saa hieman väriä. Lisää fenkoli sekä mausteet ja kuullota.
-
Lisää viini ja kiehauta kasaan muutama minuutti. Lisää myös kalaliemi sekä tomaattimurska ja anna kiehua paksuksi padaksi.
-
Pyöräytä ruodoton ja nahattomaksi fileoitu siika vehnäjauhoissa ja paista.
-
Lisää kypsät simpukat ja paloiteltu paistettu kala pataan.
-
Lämmitä, koristele lehtipersiljalla ja tarjoile kalapata sitruunaviipaleiden sekä paahdetun leivän kanssa.