
Kirjolohihampurilainen avokadosalsalla
Raikas ja kevyt kirjolohihampurilainen saa väliinsä raikasta avokadosalsaa ja pikapikkelöityä kurkkua. Kevyt jogurttikastike kruunaa kokonaisuuden.
0.5 | kurkku |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
4 rkl | sokeri |
1 dl | vettä |
600 g | Benella Kirjolohta |
2 tl | dijon-sinappia |
1 | kevätsipuli |
1 dl | korppujauhoja |
1 | kananmunan valkuainen |
1 rkl | sitruunamehua |
suolaa | |
mustapippuria |
2 | avokadoa |
8 | kirsikkatomaattia |
0.5 | chili |
2 | kevätsipulia |
1 rkl | sitruunamehua |
suolaa | |
mustapippuria |
1 dl | jogurttia |
1 rkl | hunajaa |
0.5 | limen mehu ja kuori |
suolaa |
4 | salaatinlehteä |
4 | hampurilaissämpylää |
-
Leikkaa kurkusta pitkiä leveitä suikaleita esimerkiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Sekoita viinietikkaa, sokeria ja vettä kunnes sokeri on liuennut. Nosta kurkut marinoitumaan seokseen vähintään tunniksi.
-
Poista kirjolohesta nahka ja ruodot ja leikkaa kuutioiksi. Aja puolet kirjolohesta ja dijon-sinappi tasaiseksi massaksi monitoimikoneen kutterissa. Lisää loput kirjolohet ja pyöräytä muutama kerta niin, että massaan jää hieman isompiakin paloja.
-
Viipaloi kevätsipuli ja sekoita lohimassaan sipulit, korppujauhot, kananmunan valkuainen ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
-
Kuutioi avokadojen hedelmäliha ja kirsikkatomaatit, hienonna chili sekä kevätsipuli ja sekoita kaikki salsan aineet.
-
Valmista jogurttikastike sekoittamalla jogurtti, hunaja, limen mehu sekä kuori ja mausta suolalla.
-
Muotoile lohimassasta neljä pihviä ja paista pannulla juuri ja juuri kypsäksi, noin 4 minuuttia per puoli.
-
Paahda hampurilaissämpylät, voitele pohja limejogurtilla, nosta päälle lohipihvi, salaatinlehti, avokadosalsaa ja pikkelöityä kurkkua. Tarjoile kirjolohihampurilainen heti.