
Rapeat kirjolohikakut ja chili-dippi
Rapeat kirjolohikakut ovat variaatio amerikkalaisista rapukakuista. Kirjolohikakkujen kylkeen sopii mausteinen chili-paprikadippi ja vaikka raikas salaatti.
60 minuuttia
4 hengelle
Ainesosat
4 | kevätsipulia |
0.5 dl | hienonnettua persiljaa |
2 rkl | hienonnettua tilliä |
200 g | vaaleaa leipää |
2 | kananmunaa |
2 rkl | voita |
2 rkl | majoneesia |
1 rkl | dijon-sinappia |
2 tl | sitruunamehua |
500 g | kypsää Benella Kirjolohta |
suolaa | |
mustapippuria | |
öljyä paistamiseen |
2 dl | majoneesia |
1 rkl | hunajaa |
1 rkl | savupaprikajauhetta |
2 rkl | sriracha-kastiketta |
Valmistusohje
-
Aja ohueksi viipaloidut kevätsipulit, persilja ja tilli hienoksi monitoimikoneella.
-
Lisää paloiteltu leipä, kananmunat, pehmeä voi, majoneesi, sinappi sekä sitruunamehu ja aja tasaiseksi.
-
Lisää paloiteltu kypsä kirjolohi ja pyöräytä monitoimikonetta vielä muutaman kerran niin, että kirjoloheen jää isojakin palasia.
-
Jäähdytä massaa jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
-
Sekoita kaikki dipin ainekset.
-
Muotoile massa 2 cm paksuiksi pihveiksi ja paista kirjolohikakut pannulla reilussa öljyssä niin, että niihin tulee rapea pinta.