
Laku-Benella
Kalan marinointiaika jääkaapissa mielellään 1-2 tuntia.
Resepti: Keittiöpäällikkö Kari Aihinen
1 | Benella Kirjolohi fileenä |
suolaa |
2 dl | lakuja (Panda/Fazer) |
vettä |
1 dl | valkoviinietikkaa |
2.5 dl | rypsiöljyä |
2 rkl | sokeria |
2 tl | lakritsijuurijauhetta tai lakupyrettä |
1 ruukku | sitruunamelissaa (hienonnettuna) |
3 rkl | lakupyrettä |
2 dl | majoneesia |
1 | valkosipulinkynsi |
suolaa | |
mustapippuria |
-
Leikkaa kirjolohi annospaloiksi.
-
Valmista lakupyre. Laita lakupalat pieneen kattilaan ja lisää vettä sen verran, että lakut eivät ihan peity. Sulata lakut hiljalleen kattilassa. Paseeraa massa siivilän läpi ja anna jäähtyä kelmun alla huoneenlämpöiseksi.
-
Sekoita laku-sitruunamelissamarinadin ainekset blenderillä.
-
Levitä marinadia kirjolohipalojen pinnoille ja nosta ne jääkaappiin 1–2 tunnin ajaksi. Jätä marinadia myös pariloimista varten.
-
Paista marinoidut kirjolohipalat kuumalla parilapannulla tai grillissä. Levitä marinadia kirjolohipalojen päälle paistamisen aikana. Kypsennä kirjolohipalat kypsäksi 180 asteisessa uunissa noin 2–3 minuutin ajan. Mausta lopuksi suolalla oman maun mukaan.
-
Valmista laku-aioli sekoittamalla keskenään lakupyrettä, majoneesia ja valkosipulia sekä suolaa ja pippuria maun mukaisesti.