
Paistettua siikaa, sitruunaisia Skånen perunoita ja pinaattia
Paistettua siikaa valmistettaessa tärkeintä on, että nahasta tulee täydellisen rapea. Paistaessa kannattaa siis olla tarkkana ja siika tulee tarjoilla heti paistamisen jälkeen, jottei nahka pääse vettymään uudestaan.
500 g | kiinteitä perunoita |
1 | sipuli |
2 rkl | voita |
1 tl | suolaa |
mustapippuria | |
2 dl | kermaa |
1 dl | maitoa |
0.5 | sitruunan mehu |
0.5 dl | hienonnettua tilliä |
0.5 dl | pinjansiemeniä |
2 | Benella Siikafileetä |
3 rkl | voita |
suolaa | |
tuoretta pinaattia | |
tilliä koristeluun |
-
Leikkaa kuoritut perunat 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja hienonna sipuli.
-
Kuullota sipulit voissa pannulla, lisää perunakuutiot ja kuullota hetki. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kerma. Hauduta miedolla lämmöllä kypsiksi ja lisää tarvittaessa maitoa jos seos alkaa mennä liian tiiviiksi. Lisää lopuksi sitruunamehu ja tilli.
-
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi.
-
Leikkaa siikafileet neljään annospalaan ja paista 2 ruokalusikallisessa voita ensin nahkapuolelta rapeiksi (noin 2-3 minuuttia) ja sitten toiselta puolelta todella nopeasti kypsäksi.
-
Paista toisella pannulla pinaatit nopeasti jäljelle jääneessä voissa.
-
Tarjoile paistettua siikaa Skånen perunoiden ja paistetun pinaatin kanssa ja koristele pinjansiemenillä sekä tillinoksalla.