
Jouluiset kirjolohivartaat rosollikasvispedillä
Perunalla täydennetyt kirjolohivartaat ovat jo sinällään täyttävä annos, mutta kun vartaat tarjoilee rosollikasviksilla ja mätikastikkeella kelpaavat ne jo todella tuhdiksi pääruuaksi. Lisäksi rosollijuurekset ja mätikastike tuovat mukaan joulun makuja.
500 g | perunaa |
500 g | sipulia |
500 g | porkkanaa |
500 g | punajuurta |
suolaa | |
mustapippuria | |
0.5 rkl | hunajaa |
800 g | Benella Kirjolohta |
300 g | ranskankermaa |
100 g | kirjolohen mätiä |
1 rkl | sitruunamehua |
1 rkl | sokeria |
suolaa | |
mustapippuria | |
1 dl | hienonnettua tilliä |
-
Esikeitä perunat lähes kypsiksi. Kuori sipulit, porkkanat sekä punajuuret ja pilko lohkoiksi.
-
Mausta juurekset suolalla, pippurilla ja hunajalla. Paahda sipulit, porkkanat ja punajuuret kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.
-
Leikkaa nahaton ja ruodoton kirjolohifilee noin 2 cm kokoisiksi viipaleiksi. Viipaloi perunat paksuiksi siivuiksi.
-
Taita kirjolohiviipale kahtia, aseta väliin peruna ja työnnä varrastikkuun.
-
Laita lohi-perunavartaat juuresten kanssa samaan uuniin viimeiseksi 10 minuutiksi.
-
Sekoita sillä aikaa kastikkeen aineet.
-
Tarjoile kirjolohivartaat rosollikasvispedillä mätikastikkeen kera.